Creare cont
 
 
Anuntul Online

 

 

  L-Tryptophan (Triptofan) 500 mg 120 Capsule, Vegavero

a
Adaugat de contact@krilloil.ro (10:53 ; 08 Apr, 7 vizite)
 

L-Triptofan, L-Tryptophan, 500 mg 120 Capsule
Benefcii mportante ale L-Triptofanului pentru sanatate:

Suplimentarea cu triptofan ajuta somnul si insomnia
Triptofanul poate ajuta in caz de depresie
Suplimentarea cu triptofan poate reduce anxietatea
Suplimentarea cu triptofan reduce apetitul
Triptofanul poate imbunatati simptomele PMS
Triptofanul poate minimiza mania
Suplimentarea cu triptofan poate reduce simptomele de dementa
Suplimentarea triptofanului poate ajuta la protejarea ochilor
Suplimentarea cu triptofan poate imbunatati performanta exercitiilor
Suplimentarea cu triptofan ajuta la alaptare
Neurotransmitatorul serotonina este produs de L-triptofan in organism
Regleaza ciclul de somn-trezire

 
Beneficiile de sanatate ale triptofanului
1) Suplimentarea cu triptofan ajuta somnul si insomnia
Triptopfanul produce melatonina in creier (glanda pineala), intestinul, retina si celulele imune. Melatonina regleaza ritmul circadian si modelele de somn si este folosit ca supliment in sine pentru a ajuta oamenii sa doarma.
Un studiu randomizat, orb, controlat de 5 voluntari sanatosi (3 au primit suplimentul pentru primele 10 nopti si 10 in urmatorii 10, ceilalti 2 au avut procedura inversa) au aratat ca suplimentarea cu L-triptofan a crescut somnul total. Toti au observat o forma de somnolenta cu jumatate de ora inainte de somn.
Un studiu efectuat pe 7 pacienti cu insomnie a aratat ca suplimentarea cu L-triptofan a crescut somnul total (cu 28%). Suplimentarea a scazut, de asemenea, diminuarea timpurie a diminetii cu o medie de 37 de minute.
Suplimentarea cu triptofan a ajutat chiar la inducerea somnului la pacientii maniacali. Un studiu orb si controlat al 10 pacienti cu manie a prezentat imbunatatiri in somnul total dupa suplimentarea cu L-triptofan.
Un studiu dublu orb pe 15 pacienti cu insomnie a aratat ca o cantitate de 250 mg de L-triptofan a crescut stadiul 4 de somn (somn profund). Consumul normal de triptofan este de obicei in jur de 250 mg - 1 gram de L-triptofan, astfel incat si cantitatile minime de triptofan pot creste somnul profund.
Suplimentarea cu triptofan poate imbunatati apneea obstructiva a somnului (blocarea fluxului de aer in timpul somnului). Un studiu efectuat pe 12 pacienti a aratat ca suplimentarea cu L-triptofan a crescut somnul la cei cu apnee in somn obstructiv in timpul somnului cu miscare rapida a ochilor (REM).
Unul dintre cele mai mari roluri ale triptofanului este producerea serotoninei.
2) Triptofanul poate ajuta in caz de depresie
Pacientii deprimati de multe ori au probleme cu crearea de serotonina din triptofan.
Cu toate acestea, multi pacienti deprimati sufera de asemenea, de insomnie si de alte conditii de sanatate cum ar fi si lipsa de somn. Prin urmare, capacitatea triptofanului de a ajuta cu insomnia ar putea ajuta acesti pacienti deprimati.
Un studiu randomizat de 25 de tineri adulti a aratat ca dieta bogata in triptofan a crescut starea de spirit si a scazut simptomele depresive si anxietatea.
Doua meta-analize ale efectelor triptofanului asupra depresiei arata unele efecte pozitive.
Dovezile conflictuale privind studiile cu triptofan arata ca triptofanul nu poate ameliora depresia in sine, ci poate completa si alte antidepresive.
Un studiu (DB-RCT) a 24 de pacienti a aratat ca un medicament pentru depresie si L-triptofan au fost mai eficiente in ameliorarea starii depresive, a intentiei suicidare si a anxietatii comparativ cu acel medicament administrat singur.
3) Suplimentarea cu triptofan poate reduce anxietatea
Suplimentele de triptofan au scazut simptomele de anxietate la pisici.
Cu toate acestea, alte studii arata ca, in tulburarea de anxietate sociala, serotonina este crescuta, iar suplimentarea cu triptofan nu poate face mai mult.
Interesant este faptul ca un studiu (DB-RCT) de 16 persoane care incearca sa renunte la fumat a aratat ca L-triptofanul si o dieta bogata in carbohidrati, impreuna cu terapiile regulate de incetare a fumului, au redus anxietatea si simptomele de sevraj. Persoanele carora li s-au administrat suplimente de triptofan au fumat mai putine tigari comparativ cu placebo.
4) Suplimentarea cu triptofan reduce apetitul
Un studiu (DB-RCT) pe 15 voluntari sanatosi a aratat ca cei care primesc un supliment de L-triptofan au consumat 19-20% mai putine calorii si mai multe proteine decat carbohidratii, rezulta a fi un supliment care ajuta la inhibarea poftei de mancare, recomandat pentru persoanele care vor sa slabeasca sanatos.
Un studiu efectuat la sobolani a aratat ca, dupa 24 de ore de repaus, sobolanii carora le-a fost administrat L-triptofan nu numai ca au mancat mai putin la prima masa, dar si intervalul de dupa masa intre prima si a doua masa a fost mai lung.
Mai mult decat atat, nivelurile reduse de triptofan si absorbtia in creier pot fi, de asemenea, responsabile de pofta de carbohidrati.
5) Triptofanul poate imbunatati PMS (simptome disfunctie premenstruale)
Distrugerea triptofanului prin calea kynureninei este afectata de faza ciclului menstrual, care poate, de asemenea, sa afecteze in mod indirect productia de serotonina. Dupa ingerarea triptofanului, kynurenina a fost cu 40% mai mare in timpul fazei luteale decat in faza foliculara.
Un studiu (DB-RCT) de 37 de pacienti a aratat ca suplimentarea cu L-triptofan a imbunatatit urmatoarele simptome la femeile care sufera de disforie premenstruala (un tip sever de PMS):
Modificari ale dispozitiei
Tensiune
Iritabilitate
Starea de spirit sa imbunatatit cu 34,5% la cei carora li se administreaza suplimente de L-Triptofan.
6) Triptofanul poate minimiza mania
Intr-un studiu (DB-RCT) de cinci pacienti cu manie, suplimentarea cu L-triptofan a imbunatatit ameliorarea cu medicamente (CPZ) si efecte secundare reduse.
Intr-un alt studiu (DB-RCT), la 24 de pacienti cu manie acuta, suplimentarea cu L-triptofan a redus simptomele maniacale cu 43% depasind tratamentul anterior cu litiu (41%). Cei care au incetat sa primeasca triptofan au aratat revenirea simptomelor.
7) Suplimentarea cu triptofan poate reduce simptomele de dementa
Un studiu efectuat pe 24 de pacienti cu dementa a aratat ca nivelurile de serotonina din creier au fost semnificativ mai scazute la pacientii cu dementa comparativ cu cei sanatosi.
Acelasi studiu a aratat ca pacientii cu dementa au avut o absorbtie mai mica de triptofan decat indivizii sanatosi.
Atunci cand pacientii cu absorbtie scazuta de triptofan au fost suplimentati cu triptofan, numai cei care au crescut absorbtia au prezentat o imbunatatire mentala.
8) Suplimentarea cu triptofan poate ajuta la reducerea mioclonului cu intentie post-hipoxica
Myoclonusul intentiei post-hipoxice este atunci cand cineva are contractii musculare sau relaxari din cauza lipsei de oxigen la tesuturi si poate fi cauzata de deficienta de serotonina.
Inhibitorul de triptofan sau 5-HTP imbunatateste mioclonul. Cu toate acestea, triptofanul sau 5-HTP pot, de asemenea, agrava efectele mioclonului la unii oameni.
Efectele de triptofan datorate lui Kynurenine
90% din triptofan din organism se transforma in kynurenina, care dilata vasele de sange in timpul perioadelor de inflamatie si controleaza aspecte ale sistemului imunitar.
9) Suplimentarea triptofanului poate ajuta la protejarea ochilor
Kynurenine este filtrul UV care protejeaza ochii impotriva deteriorarii UV de la soare si alte surse.
Aceasta protectie scade odata cu varsta, ceea ce duce la decolorarea si fluorescenta ochilor (lentile). Pierderea protectiei poate duce uneori la cataracta.
10) Triptofanul poate ajuta la minimizarea Pellagra (deficit de Niacina)
Deficientele de Niacin pot duce la o boala numita pellagra, care se caracterizeaza prin diaree, dermatita si dementa.
Pellagra este cauzat de insuficienta aportului de niacin sau triptofan.
Cu toate acestea, doza recomandata de niacina este de 16 mg / zi pentru barbati si 14 mg / zi pentru femei, care este aproape intotdeauna atinsa prin diete si obiceiuri alimentare obisnuite.
Efectele triptofanului datorate altor hormoni
Suplimentarea cu triptofan creste si nivelul hormonilor beta-endorfina, prolactina si hormonul de crestere.
11) Suplimentarea cu triptofan poate imbunatati performanta exercitiilor
Un studiu (DB-RCT) de 20 de pacienti, suplimentarea cu triptofan a dus la cresteri substantiale ale beta-endorfinei, un neurotransmitator / hormon care este eliberat ca raspuns la procesele fizice cum ar fi durerea.
Un studiu pe doisprezece sportivi a aratat ca, atunci cand sportivii au primit suplimente de L-triptofan, timpul lor total de exercitiu a fost de 49,4% mai mare decat de obicei.
Suplimentele de L-triptofan au redus efortul perceput al sportivilor, cel mai probabil datorita tolerantei sporite la durere.
12) Suplimentarea cu triptofan ajuta la alaptare
Un studiu (DB-RCT) de 5 pacienti a aratat ca suplimentarea cu triptofan a crescut prolactina, care ajuta femeile postnatale sa produca lapte.
13) Suplimentarea triptofanului poate ajuta copiii sa creasca
Suplimentarea cu triptofan creste de asemenea hormonul de crestere, care stimuleaza cresterea la copii.
Efectele negative ale deficientei de triptofan
Studiile privind efectele deficientei de triptofan diminueaza acest aminoacid printr-un proces numit depletie de triptofan acut, unde pacientului i se administreaza o bautura de 15 aminoacizi diferiti, excluzand triptofanul.
Consumul bauturii produce doua efecte:
Tryptofanul este scazut atunci cand ficatul produce proteine.
Alti aminoacizi concureaza cu triptofanul in trecerea barierei hemato-encefalice, reducand astfel nivelul de triptofan din creier.
Persoanele care sufera de o afectiune legata de deficienta de triptofan pot fi ajutate prin administrarea de suplimente de triptofan daca starea lor este cauzata de epuizarea cu triptofan.
Triptofanul este unul dintre cei 8 aminoacizi esentiali, ceea ce inseamna ca este vital insa nu poate fi produs de organism. Prin urmare, triptofanul trebuie furnizat fie prin dieta, fie prin suplimente.
Exista diferite tipuri de triptofan:
L-Triptofanul este versiunea naturala a aminoacidului si este un bloc de constructie a proteinelor din organism.
La oameni, triptofanul nu este depozitat pentru perioade lungi de timp si prin urmare, are cea mai mica concentratie in organism dintre toti aminoacizii.
L-Triptofan a fost descoperit in 1901. Este un precursor al acidului nicotinic (de asemenea, niacina: vitamina B3) si are caracterul provitaminei. Vitamina B3 este esentiala pentru metabolismul proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.
Mai mult, neurotransmitatorul serotonin este produs de L-triptofan in organismul uman. Serotonina este, de asemenea, numita hormonul fericirii, asa cum este cunoscut sub numele de imbunatatire a dispozitiei.
Un alt mesager din creier este melatonina. Se formeaza in glanda pituitara de la serotonina si regleaza ciclul de somn-trezire.
Sportivii au adesea o nevoie crescuta de triptofan, deoarece aportul lor poate fi impiedicat de ingestia simultana a altor aminoacizi (de exemplu, pulberea de proteine).
• Doza mare de L-Triptofan: L-Tryptofanul este obtinut din fermentatia plantelor, este foarte pur (99,6%) si dozat optim. Suntem in conformitate cu ordinului general 14/01/004 al Oficiului federal pentru protectia consumatorilor si siguranta alimentara din Germania (BVL), care prescrie un maxim de 500 mg L-Triptofan sub forma de o capsula / zi.
• Un ajutor natural: L-triptofanul este un aminoacid esential si precursorul natural al serotoninei, melatoninei si vitaminei B3. Corpul nu poate produce L-triptofan in sine - trebuie, prin urmare, sa fie furnizat prin alimente sau suplimente nutritive.
• Curat si pur: fara OMG si fara arome artificiale, coloranti sau indulcitori sau alte substante chimice care ar impiedica efectul complet al produsului. Desigur, produsul nostru este 100% vegan.
L-Triptofan Prospect
Mod administrare: Luati 1 capsula zilnic cu suficient lichid, dupa masa.
Ingrediente: 500mg L-triptofan, capsula (hidroxipropilmetilceluloza)
L-Tryptophan (Triptofan) contraindicatii: nu trebuie depasita cantitatea recomandata pentru consum. Suplimentele nutritive nu reprezinta un substitut pentru o dieta echilibrata si variata si pentru un stil de viata sanatos. Cand consumati antidepresive ar trebui consultat inainte de a fi consumat de catre medic sau terapeut. Nu este potrivit pentru femeile gravide, femeile care alapteaza si pentru copii si adolescenti. Dupa ce ati luat produsul, capacitatea de a conduce vehicule poate fi afectata. Nu lasati la indemana copiilor. A se pastra la rece si la uscat.

  • Pret 129 RON
  • Adresa Bucuresti


Inchidere

Trimite unui prieten

Trimite

  Inchidere

Semnaleaza o problema cu acest anunt


Trimite

Trebuie sa fii logat pentru a adauga comentarii
 

 
 
 
 
 
 
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.