Creare cont
 
 
Anuntul Online

 

 

  Nutrisan SabalCare (Saw Palmetto, ulei dovleac) 60 Capsule

a
Adaugat de contact@krilloil.ro (10:28 ; 22 Apr, 20 vizite)
 

SabalCare Complex (Saw Palmetto, ulei dovleac) 60 Capsule
Saw Palmetto Beneficii

Poate minimiza hiperplazia benigna de prostata
Poate imbunatati simptomele de usturime si durere ale tractului urinar
Ajuta la cresterea parului la barbatii cu chelie
Imbunatateste calitatea vietii
Creste nivelul de test-osteron
Poate imbunatati functia sexuala

Supliment pentru barbati
SabalCare contine seminte de palmier si de dovleac, doua plante care sunt folosite in mod regulat de barbati. Ambele extracte sunt bogate in acizi grasi, iar standardizarea garanteaza continutul acestor substante.
Seleniul, zincul si vitamina E ajuta la protejarea celulelor de stresul oxidativ.
Ce este Saw Palmetto?
Saw palmetto (Serenoa repens) este o planta populara originara din sud-estul Statelor Unite, avand fructe care au fost studiate de zeci de ani si s-au dovedit a fi benefice pentru mentinerea sanatatii prostatei.
Saw palmetto este un extract din boabele copacului de palmier (Serenoa repens), care este originar din sud-estul Americii de Nord.
Tribul Seminole din Florida a folosit planta medicinala pentru minimizarea problemelor urinare si sexuale.
Planta a castigat recunoasterea in Statele Unite atunci cand a fost listata ca un remediu oficial in Farmacopeea din Statele Unite in 1906. Din anii 1990 a fost una dintre primele zece cele mai vandute plante medicinale din SUA, cu mai mult de 2 milioane de barbati care folosesc planta in mod regulat.
In Europa, palmetto este cel mai popular supliment pe baza de plante utilizat pentru a ameliora BPH. Vanzarile globale de plante medicinale totale mai mult de 700 milioane dolari anual.
Beneficiile Saw Palmetto
De fapt, aceasta planta speciala a fost folosita de la sfarsitul anilor 1800 si este denumita "prietenul batranului" datorita capacitatii sale de a atenua simptomele unei prostate marite.
Prostata marita este o problema comuna la barbati care au dureri si disconfort atunci cand urineaza. Poate fi diminuata cu medicamente sau suplimente care si-au dovedit beneficiile.
Remedii de baza din plante devin din ce in ce mai populare pentru a ameliora numeroase boli si conditii diferite care sunt tratate in mod obisnuit cu medicamente. Saw palmetto este un supliment foarte popular pe baza de plante adesea folosit pentru a reduce simptomele hiperplaziei benigne de prostata (BPH). Cititi mai departe pentru a vedea ce spune stiinta despre felul in care ati vazut palmetto.
Cum functioneaza Saw Palmetto?
Saw Palmetto contine acizi grasi si esteri ai acizilor grasi care blocheaza in mod eficient actiunea de transformare enzimatica a tes-tosteronului in DHT (prin inhibarea 5-alfa-reductaza) si conversia enzimatica a DHT in androstandiol (prin inhibarea 3-alfa-hidroxisteroid dehidrogenaza). La randul sau, acest lucru poate ajuta la reducerea cresterii tesutului prostatic prin reducerea efectului androgenelor asupra celulelor prostatei.
Beneficiile Saw Palmetto
1) Saw Palmetto poate minimiza hiperplazia benigna de prostata
Cercetarea privind capacitatea lui saw palmetto de a ameliora HBP este in conflict. Intr-un studiu efectuat la 82 de barbati in varsta de 30 de ani si mai in varsta, s-a observat ca palmetto a scazut simptomele BPH.
Cu toate acestea, un studiu efectuat la 100 de barbati in varsta de 45 ani si peste nu a evidentiat nici o diferenta in ameliorarea BPH dupa 72 de saptamani de administrare a saw palmetto (DB-RCT).
Finasterida (Propecia) este un inhibitor de prescriptie a 5-reductazei, care este utilizat in mod obisnuit pentru a ameliora BPH. Un studiu efectuat pe un an a constatat ca saw palmetto a fost mai eficace decat finasterida in ameliorarea urinarii excesive in timpul noptii. Ea a fost mai putin eficace in minimizarea altor simptome legate de BPH.
Un studiu efectuat pe 2.008 de barbati a constatat ca 72 saptamani de saw palmetto nu a fost mai eficace decat un placebo in tratamentul BPH.
O revizuire a studiului Cochrane din 2002 a concluzionat ca "saw palmetto" este eficient in minimizarea BPH. Cu toate acestea, o revizuire Cochrane din 2009 care a inclus studii mai mari si mai lungi a constatat ca saw palmetto nu a avut nici un efect asupra BPH.
O revizuire din 2016 include doar studii cu un extras standardizat special de fierastrau numit Permixon. Permixon a fost eficace in imbunatatirea simptomelor urinare ale BPH comparativ cu placebo. A fost la fel de eficace ca si finasterida in ameliorarea BPH.
Acest lucru sugereaza ca lipsa unui efect constatat in cea mai recenta revizuire a studiului Cochrane se datoreaza diferentelor existente intre extractele de saw palmeto utilizate.
2) Saw Palmetto poate imbunatati simptomele tractului urinar
Saw palmetto poate reduce simptomele tractului urinar inferior (LUTS). LUTS este o serie de simptome care includ:
Urinare dureroasa
Frecventa crescuta de urinare
Golirea vezicii urinare incompleta
Jet slab
Excesiv urinare pe timp de noapte
Un studiu efectuat la 225 de pacienti a aratat ca administrarea a fost eficienta timp de 12 luni cu ajutorul extractelor sau impreuna cu licopenul, seleniul si tamsulosinul. Tamsulosinul este un medicament frecvent utilizat pentru a reduce simptomele BPH.
Un studiu (DB-RCT) la 85 de barbati cu LUTS a constatat ca palmetto administrat peste 24 saptamani a fost mai eficace in imbunatatirea simptomelor decat placebo.
Un alt studiu (DB-RCT) la 369 de barbati cu LUTS in varsta de 45 ani si peste a constatat ca extractul de palmetto administrat timp de 72 de saptamani nu a fost mai eficace decat placebo.
Urinarea excesiva in timpul noptii (nocturia) poate provoca insomnie si lipsa de somn, ceea ce scade productivitatea si calitatea vietii.
Saw palmetto extract a redus semnificativ numarul de urinari pe timp de noapte comparativ cu un placebo si alte doua medicamente utilizate pentru tratamentul urinarii excesive in timpul noptii (DB-RCT) la barbatii cu LUTS.
3) Saw Palmetto ajuta la cresterea parului in chelie de tip masculin
Saw palmetto este frecvent utilizat pentru a reduce pierderea parului cauzata de chelie de tip masculin (alopecia androgenica). Chelia este pierderea de par la barbati din cauze genetice si prea mult dihidrotes-tosteron.
Tes-tosteronul este transformat in dihidrotes-tosteron (DHT) prin enzima 5-reductaza. Saw palmetto blocheaza aceasta enzima, care scade DHT si ajuta la cresterea parului.
Un studiu pe 50 de barbati cu chelie de tip masculin a constatat ca administrarea de suplimente alimentare de palmetto luat zilnic timp de doi ani a crescut cresterea parului pe partea de sus (coroana) a capului.
Un raport de caz a constatat ca o femeie de 24 de ani, cu model de cadere a parului a raspuns la tratamentul cu saw palmetto.
Un studiu a constatat ca produsele de tip "saw palmetto" au reusit la cresterea parului la 50 de barbati cu chelie de tip masculin.
4) Saw Palmetto poate imbunatati functia sexuala
Saw palmetto a fost in mod traditional utilizat pentru a diminua disfunctia erectila si a imbunatati functia sexuala.
Un studiu pilot a aratat o crestere semnificativa a functiei sexuale la 82 de barbati in varsta de 30 de ani si peste.
5) Saw Palmetto poate creste nivelul de tes-tosteron
Prin scaderea conversiei tes-tosteronului la DHT, palmetto poate creste nivelul de tes-tosteron.
Un studiu a observat o crestere semnificativa a tes-tosteronului dupa trei luni de 320 mg saw palmetto.
Un studiu deschis (RCT) la 32 de barbati a constatat ca 80 mg de extract de palmetto de doua ori pe zi timp de sase zile a crescut nivelul tes-tosteronului comparativ cu placebo.
6) Saw Palmetto imbunatateste calitatea vietii
Calitatea vietii este o masura a bunastarii fizice, sociale si emotionale.
Suplimentarea cu 320 mg saw palmetto zilnic timp de 8 saptamani a sporit semnificativ scorul calitatii vietii cu 42% intr-un studiu pilot la 82 de barbati.
Saw palmetto efecte adverse
O revizuire sistematica a evaluat datele privind siguranta oamenilor de la saw palmetto a constatat ca efectele secundare sunt usoare si similare celor cu placebo.
Conform revizuirii, cele mai frecvente efecte secundare raportate sunt:
Dureri de stomac
Diaree
Greata
Oboseala
Dureri de cap
A scazut dorinta de sex
Inflamatia nazala
Saw Palmetto in combinatie cu alte suplimente
1) Saw Palmetto si radacina de urzica
Combinatia dintre extractele din fructul de palmier si radacina de urzica a fost similara cu cea a finasteridei in imbunatatirea simptomelor urinare la pacientii cu BPH.
2) Saw Palmetto si Astaxantina
O combinatie intre extractul de palmier si astaxantin a crescut nivelele de tes-tosteron si a scazut nivelul de dihidrotes-tosteron si es-tradiol.
3) Saw Palmetto si ulei de seminte de dovleac
Un studiu a constatat ca o combinatie de Saw Palmetto si de dovleac de dovleac a ameliorat semnificativ simptomele de BPH si a scazut nivelul antigenului specific prostatic (PSA).

Prospect SabalCare Complex:
Mod administrare: 1 gelula pe zi, de preferinta inainte de mese
Compozitie:
Extract de fructe cu palmier / Sabal, Serenoa repens (saw palmetto)
standardizat la ≥85% acizi grasi si ≥0.2% steroli 160 mg
Ulei de seminte de dovleac (Cucurbita pepo)
standardizat la ≥64% acizi grasi 160 mg
Vitamina E (acetat de tocoferol D alfa) 15 mg 125%
Zinc (bisglicinat de zinc) 5 mg 50%
Licopen 2,5 mg
Seleniu (L-selenometionina) 25 mcg 45%
Vitamina D3 (colecalciferol) 3,75 mcg 75%

  • Pret 99 RON
  • Adresa Bucuresti


Inchidere

Trimite unui prieten

Trimite

  Inchidere

Semnaleaza o problema cu acest anunt


Trimite

Trebuie sa fii logat pentru a adauga comentarii
 

 
 
 
 
 
 
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.